Aanbiedingen

DRUKWERK

 

 

Bent u het digitale geweld beu en bent u op zoek naar traditioneel, hoogwaardig en onderscheidend drukwerk? Ons huwelijksdrukwerk, de handgestrikte geboortekaartjes, het familiedrukwerk en onze visitekaartjes voelbaar gedrukt op bijvoorbeeld Oudhollands geschept papier in combinatie met één van onze druktechnieken zullen u overtuigen. Onderstaand treft u een uitleg over de diverse druktechnieken die wij toepassen.                 BOEKDRUK (vlakke druk)

Boekdruk is de oudste vorm van drukken. Bij deze techniek wordt nog gebruik gemaakt van drukplaten waar de tekst opwaarts gegraveerd is. Tijdens het drukken wordt de tekstplaat beïnkt.

LETTERPRESS (inwaartse druk)

Bij letterpress wordt het drukbeeld verdiept in zachte kaarten aangebracht. Teksten of ontwerpen liggen voelbaar in de kaart wat een meer dan robuuste uitstraling geeft. Letterpress doet het meer dan goed op Oudhollandse kaarten en kaarten van Pure Cotton.

RELIËFDRUK (opwaartse druk in kleur)

Deze techniek zorgt ervoor dat de teksten in een reliëf op de kaarten komen te liggen. De nog natte inkt wordt voorzien van een transparante hars welke na opwarming uitzet en een zeer chique uitstraling aan de kaart geeft. Een visitekaartje bijvoorbeeld in reliëfdruk is zeer onderscheidend t.o.v. de vlakke druktechnieken. Het voelbare reliëf straalt een bepaalde klasse uit.

STAALDRUK (opwaartse druk in kleur)

Meest hoogwaardige druktechniek die tot stand komt d.m.v. een staalcliché en een contra. De contrapers drukt het papier in het staalcliché waardoor het papier op hetzelfde moment wordt voorzien van een opwaartse druk (blinddruk) en van inkt. Staaldruk is herkenbaar aan de moet op de achterzijde van de kaart.

BLINDDRUK (opwaartse druk zonder kleur)

Deze drukmethode ontstaat d.m.v. een cliché en een contravorm. De uitstraling is ongeevenaard en wordt vaak toegepast als onderdeel op bijvoorbeeld een huwelijksaankondiging of als roepnaam op een geboortekaartje. Het reliëf is niet of nauwelijks verwijderbaar. 

Voor meer informatie: info@posthumuswinkel.nl

Er zijn geen producten in deze categorie.

Copyright © 2011 posthumuswinkel.nl. All rights reserved. Design & Development by Soulbytes ICT Solutions.